6 Nisan 2018 Cuma

BAVUL ACADEBİ

Yapay Zeka İle Kuantum Kodunu Kırma


Yapay zeka,insan zekasının yapmaya çalıştığı ve gitmeye korktuğu kuantum dünyasının karmaşıklığını çözümlemeye başlıyor. Kuantum dünyasının karmaşıklığına aldanan bizler çok daha basit düzeye indirilebilir.
MATTHİAS TROYER alanında çok iyi hatta üstünde bir mühendis olan,bir uzman olarak kuantum bilgisayarlarını oluşturan Troyer ve yeni nesilde bu donanımla başlayan bilgisayarları kullanmaya başlıyorlar yine de arkadaşları ile öğle yemeğin de onu rahatsız eden bir düşünce ortaya çıkıyor.Makineler bir gün kuantum dünyasını bizden daha iyi anlayıp kullanır hale gelebilir mi?
Bilgisayarlar henüz bilim adamları programladığı şekilde kullanılmaktadır. Ama son bir yıl içinde kuantum olayı işleri değiştiriyor. Mekanik düzeyde de önemini gösteren bir davranışı olarak fizikçilerin incelediği ve karşılaştığı en çetin zor sorunlardan birini çözdü.Makinler  programlanmış zekanın ne kadar başarılı olabileceğini gösterdi.

Sorun Nasıl Çözümlendi?

Bu sorunu elektronları, yörüngeleri, atom çekirdeğinin içinde bulunan negatif yüklerini inceleyerek taşıyıcılarından  kaynaklanıyor olabileceği gösterildi. Maddenin özellikleri davranışlarının üzerinde de etki sağlar ve fiziksel yapısını belirler. Onların çoğu, kolayca esneklik yani dolaşım serbestliği ve kabiliyeti ,ışığı yansıtmak için elektrik ve ısı yapar. Bu da bilgisayarın temelini oluşturan mekanizma ortaya çıkarır: son yüzyılın atılımların birçoğu makineler üzerine kurulu oldu bu da bilgisayarın devrimine  yol açtı,ilk başta hesaplamalar yapmak için kullanılan yöntemlerde yeterince dikkatli elektron kendi istekleri dışında etkilenebileceği ve kontrol edebileceğimiz devre tasarımları yapmamıza izin verildi.
Zor olan tek tek elektronları  incelemek ve küçük olduklarından zor gibi gözüküyor  fakat bunu nasıl yaptıklarını anlayabilirsek ve davranışlarını rahatlıkla gözlemlediğimiz de gruplar bunu tanımlamak için ve yeni formlar ara yüzler oluşturmak için  madde içerecektir.Ultra-verimli piller için mucize ilaç tıbbi tedavilerdir. Ve parçacıkların hareketleri bir grup denklemi kurulduğunda kendi başına herhangi biri için daha katlanarak daha karmaşık sistemler gibi gözükse de  iyi bilinen kısayollar yani matematik sayesinde kolaylaştırabilir.
Ama elektronların bir yandan da kirli bir sırrı var. Bir kez toplanıp gelirler ve negatif belirtilerin hesaplamaların görünmesini çözmek imkansız hale getirir. Ve “imkansız” sadece uygun bir kısaltma değil.

BAVUL ACADEBİ

About BAVUL ACADEBİ -

Scientia vincere tenebras.

Abone Olun :