9 Nisan 2018 Pazartesi

BAVUL ACADEBİ

İNSANLIK TARİHİNDEKİ EN ÖLÜMCÜL SALGIN

Dünya Sağlık Örgütü salgın olarak açıkladığı H3N2’nin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu tüm Kuzey Yarımküre ülkelerine yayılacağını öngördü. Profesör Dingwall, insanlığın bu virüsün yayılmasını durdurmak için güçsüz olduğunu söyledi.Küresel Sağlık Konseyi Başkanı Dr. Jonathan Quick, ölümcül bir grip mutasyonunun her an kapımızı çalabileceğini ve insanlık tarihindeki en ölümcül salgın olduğu kanıtlandı.


Bizim her yıl alışkın olduğumuz bir salgın potansiyeli vardır, belli sayıda insan hastalanır, belli sayıda insan hastaneye yatar ve her yıl yüzde 3 civarında da hastalık ölümle sonuçlanır.Fakat bu sene farklı bir şey oldu…

Dünya Sağlık Örgütü Ve NHS Çalışmalar Yapıyor!!



Kuzey yarım kürenin yaz mevsiminde, Avustralya'nın kış mevsiminde çok farklı bir influenza sezonu ortaya çıktı. Bu salgın her zamankinden daha çok ölümü meydana getirdi.Avustralyada bu kış görülen grip salgını, Avustralya'dan İngiltereye'ye seyahat sık olduğu için İngiltere'de de aynı şiddette görülmeye başlandı.Bu salgın, İngiltere'nin alışık olduğunun çok üstündeydi ve sağlık otoritelerini en çok sarsan da milyonlarca kişinin aşı olmasına rağmen aşının etkisiz kalmasıydı.


Aussie ilgili öngörülen nedir?

Aussie denilen virüsün de kanatlı bir mutasyon olduğu düşünülüyor. Bizim her zaman en çok korktuğumuz şey; 'kuş gribi' dediğimiz kanatlılardaki farklı grip türünün insanlara geçmesidir. Eğer geçtiyse, kanatlılarda bir günde binlerce kuş ya da tavuk bir anda ölüyorsa, insanlarda da aşı oldukları halde ölümler yaşanabilir.
Yurtdışı seyahatleriyle virüsler çok kolay yayılır.
2009'da Nisan ayında Meksika'da olan virüs, Ekim ayında Türkiye'de çok ciddi bir salgına neden olmuştu. Bahsedilen ülkeler gelişmiş ülkelerdir ve aşısını yaptıran, kontrollerini sağlayan, izolasyon şartlarına uyulan bu ülkelerde, 'salgın kontrol altında değil' diye rapor yayımlanmaya başlandı.
Biliyoruz ki bu virüsün de kontrol altına alınması çok zor olacak

Derleyen-Düzenleyen: Melis Özbay


BAVUL ACADEBİ

About BAVUL ACADEBİ -

Scientia vincere tenebras.

Abone Olun :