21 Aralık 2018 Cuma

BAVUL ACADEBİ

Epilepsi ilacı Alzheimer Hastalığının Tedavisinde Yardımcı Olabilir

British Columbia araştırmacılar Üniversitesi yeni bir epilepsi ilaç Alzheimer hastalığı için bir tedavi olarak söylüyorlar.

Bulgular, bugün Alzheimer Araştırma ve Tedavi içinde yayınlanan, beyin hipereksitabilite Alzheimer hastalığında önemli bir rol oynayacağını ve önlemek veya nöbet şiddetini azaltmak  konusunda (antikonvülsan ilaçlar)  daha fazla insan için  umut verici bir tedavi temsil teorisini güçlendirir.

Önceki çalışmalarda, birçok grup, yaygın olarak kullanılan antikonvülsan ilaç levetirasetamın hem kemirgen modellerinde hem de Alzheimer hastalığının erken belirtileri olan hastalarda iki klinik çalışmanın etkilerini test etmiştir. Bulgular, Hafıza kaybı da dahil olmak üzere hastalığın bazı semptomlarını yavaşlatabileceğini göstermektedir.

Bu yeni araştırmada, Dr. Haakon Nygaard, Tıp UBC Fakültesi Alzheimer araştırma Fıpke Profesörü,  Alzheimer hastalığının kemirgen modelinde hafıza kaybını tamamen tersine çevirdiğini buldular.

İlaç etkili görünse de, araştırmacılar hafıza kaybını tersine çevirmek için nasıl çalıştığı belirsizdir. Nygaard ayrıca, mevcut çalışmanın Alzheimer hastalığı olan hastaların tedavisine ilişkin çok ön verileri temsil ettiğini de belirtmektedir.


Djavad Mowafaghian beyin Sağlığı Merkezi araştırmacısı  Nygaard,” şimdi aynı hedefe giren antiepileptik ilaçları kullanan birçok farklı araştırma grubumuz var ve hepsi hem Alzheimer hastalığı modellerinde hem de hastalığı olan hastalarda terapötik bir etkiye işaret ediyor " dedi.
 "Bu ilaçların her ikisinin de önümüzdeki beş ila 10 yıl boyunca Alzheimer hastalığında daha büyük klinik çalışmalarda test edilmesi muhtemeldir.”

"Antikonvülsan tedavisinin Alzheimer'a karşı gelecekteki terapötik cephaneliğimizin bir parçası olup olmayacağını belirleyebilmek için insan konularındaki daha büyük klinik çalışmalara ihtiyaç duyulacaktır.”

BAVUL ACADEBİ

About BAVUL ACADEBİ -

Scientia vincere tenebras.

Abone Olun :