Biyoloji sosyal yanı olan bir bilim alanıdır. Biyoloji eğitimi de toplumların bedensel ve ruhsal sağlığını korumada eğitimin önemli bir parçasıdır. Düşünce ya da fikir; dünya modellerinin var oluşuna izin veren ve böylece etkin olarak onların amaçlarına.arzularına bağlı olan uğraştır.
Düşüncenin daha sistematik bir tanımını yapacak olursak öncelikle beyin ve zihin kavramlarını birbirinden ayırmamız gerekir. Zihin, somut olan beyinden beslenen,soyut bir karalama tahtasıdır.
Bu tanıma göre,bir düşünce soyut bir nesnenin,insanın zihninde oluşturduğu faaliyettir. Diğer taraftan somut bir nesnenin,insanın zihninde oluşturduğu faaliyeti de algı olarak isimlendirebiliriz.
Herhangi bir düşünce beyinde de faaliyete neden olacaktır,biyolojik olarak fakat bu faaliyet,bahsi geçen düşüncenin bir parçası olarak nitelendirilmez.
''Düşünce ,sadece zihinle ilişkilendirilir.''
Aynı şekilde bir algının oluşmasında beynin rolü vardır ama algı insanın zihninde oluşur. Örneğin; Karşımızdaki nesneyi varsayalım ağacı gözlerimizle görürüz ve bu bağlam somuttur.Ama görme işlemi yani algılama gözlerde değil zihinde gerçekleşir.
Özetle,Düşünce soyut bir nesnenin zihinde oluşturduğu faaliyettir.Algı ise somut bir nesnenin zihindeki yansımasıdır.